Természetes gyulladáscsökkentő, ráadásul a daganatok ellen is védhet egy nemzeti ital

A török tea, más néven cay több mint egy ital, ez egy társadalmi élmény a szülőhazájában, Törökországban. A török teát a nap bármely szakában fogyaszthatják. A teaivás kultúrájának támogatására Törökország tele van teakertekkel és teaházakkal, ahol egész nap török teát szolgálnak fel.

A török tea egyfajta fekete tea, amelyet egy török növény oxidált leveleiből készítik. A török teát többek között az különbözteti meg más teafajtáktól, hogy a Törökországban termesztett Camellia Sinensis növényeken nincsenek növényvédő szerek. Ez azt jelenti, hogy a török tea mentes a mesterséges vegyi anyagoktól.

A török teát sokan a világ egyik legegészségesebb teájának tartják. Nemcsak organikusan termesztik, hanem számos erős természetes vegyületet is tartalmaz. Az antioxidánsokban, katechinekben és flavonoidokban gazdag török teát régóta használják természetes gyógymódként számos betegség és állapot kezelésére.

A gyulladás elleni küzdelemtől kezdve a gyulladások leküzdéséig és bizonyos betegségek kockázatának csökkentéséig a török tea remek kiegészítője az egészséges táplálkozásnak.

A török tea alacsony koffeintartalmú is, ezért ideális azok számára, akik csökkenteni szeretnék a koffeinbevitelüket. Mivel természetesen édes ízű, tej vagy édesítőszerek nélkül is fogyasztható, ezért nem halmoz fel pluszkalóriákat a napi étrendben.

A török tea természetesen édes, enyhe, de határozott almaízzel. Ez a tea meglehetősen illatos és jellegzetes, élénk színű. Az íz, a szín és az illat legjobban kiaknázása érdekében a török teát általában pohárban szolgálják fel.

A fekete tea a török tea legelterjedtebb és legnépszerűbb fajtája. Vannak azonban más fajták is, amelyeket szintén széles körben fogyasztanak. Az Oralet török tea gyümölcsteából készül, amelynek levelei különböző árnyalatú, színes színűek. Az Oralet tea különböző ízekben kapható, többek között alma, citrom és cseresznye ízesítésben.

Az almatea szintén egy gyakori török teafajta, amely ropogós és frissítő almaízéről híres. Az almatea természetesen édes, és a főzethez édesítőszerek hozzáadása nélkül is fogyasztható.

Tanulmányok megállapították, hogy a török teában található katechinek jótékony hatással lehetnek a fogyás szempontjából. A török tea rendszeres fogyasztása csökkentheti a hasi zsírt és a vér trigliceridszintjét. Ez azt jelenti, hogy a török tea fogyasztása fokozhatja fogyási céljait azáltal, hogy fokozza a zsírvesztést, különösen a hasi területen.

Mivel a török tea koffeint tartalmaz, serkentő hatással van a szervezet anyagcseréjére. Ez azt jelenti, hogy növeli a táplálék energiává történő lebontásának hatékonyságát. A fogyás szempontjából minél jobb az anyagcseréje, annál kevesebb zsír raktározódik el a szervezetben.

A török tea és a fekete tea más fajtái gátolják a kortizol nevű stresszhormon termelődését. Minél alacsonyabb a kortizol szintje a szervezetben, annál kevésbé lehet stresszes. A stressz az olyan betegségek egyik fő hajlamosító tényezője, mint a magas vérnyomás, a szívbetegségek, sőt a gyulladásos betegségek is. A stressz kezelése ezért elengedhetetlen a fizikai és mentális jóléthez. Ha csökkenti a stressz-szintet azáltal, hogy a török teát a napi rutin részévé teszi, az nagyban hozzájárulhat a szervezet immunrendszerének és általános egészségi állapotának erősítéséhez.

A török teában található antioxidánsok hatékonyan irtják a szervezetben lévő szabad gyököket. Amikor a szabad gyökök, amelyek az anyagcsere melléktermékei, felhalmozódnak a szervezetben, ezek a méreganyagok rendellenességeket és sejtkárosodást okozhatnak. A szabad gyökök növelik az olyan betegségek kockázatát, mint a rák. A török tea gazdag antioxidánsokban és flavonoidokban, amelyek gyulladáscsökkentő tulajdonságokkal rendelkeznek. Ezek a természetes vegyületek olyan táplálkozási erőművé teszik, amely tisztán tartja a szervezetét a méreganyagoktól és optimális egészségben tartja.

A török tea a fekete tea egyik fajtája. Tele van flavonoidokkal, amelyek hatékonyan csökkentik a szervezet LDL-koleszterinszintjét. A rossz koleszterinszint csökkentése mellett a török tea segít a vérnyomás csökkentésében és a vérrögök kialakulásának megelőzésében. Napi két-három csésze török tea fogyasztása fokozza a szív- és érrendszeri egészséget, és segít az olyan állapotok kezelésében, mint a magas vérnyomás.

A török tea gyulladáscsökkentő tulajdonságokkal is rendelkezik, amelyek a fájdalom és a duzzanat enyhítésével segíthetnek a gyulladásos állapotok kezelésében. Az egészséges teák, például a török tea rendszeres fogyasztása azt jelenti, hogy kiaknázhatja ezen egészséges italok gyulladáscsökkentő tulajdonságait, és csökkentheti a gyulladásos állapotok kockázatát.

Az olyan egészséges teák, mint a török tea, erős antimikrobiális tulajdonságokkal rendelkeznek, amelyek hatékony természetes gyógymóddá teszik őket a gyakori megfázás ellen. A török tea nyugtató és melegítő tulajdonságai segíthetnek az olyan tünetek enyhítésében is, mint az orrfolyás.

Nézzük, hogyan készül a török tea. A török teát általában egy kétszintes teáskannában, az úgynevezett caydanlikban főzik. Ennek a teának a főzési folyamata során a nagyobb alsó kannában vizet forralnak, míg a kisebb teáskannában a török tealeveleket áztatják. A felső teáskannába két evőkanál török tealevelet teszünk. Ezeket a tealeveleket ezután felöntjük az alsó teáskannából származó forró vízzel. A tealeveleket körülbelül tíz percig hagyjuk ázni a forró vízben. Az áztatás után a török teát poharakba töltve tálaljuk. Attól függően, hogy gyenge vagy erős főzetet szeretne, a poharat harmadáig töltheti, majd az alsó kannából tiszta vízzel töltheti fel. Erősebb főzethez használjon nagyobb arányban török teát és vizet.

Elolvasom a cikket