Brutális szigorítások jöhetnek a holland menekültügyi rendszerben

A Schoof-kabinet programja, mint írják, „a kampány retorikáját uraló, a migrációval kapcsolatos keményvonalas álláspontot tükrözi, és a menekültügyi rendszer radikális reformját célzó széles körű intézkedéscsomagot vázol fel, a társadalmi kohéziót és biztonságot fenyegető veszélyként említve a lakhatásra, az egészségügyre és az oktatásra nehezedő nyomást”.

– Irányt kell váltanunk, és azonnal csökkentenünk kell a bevándorlást. Ezért vezetem be minden idők legszigorúbb menekültügyi politikáját – írta a szélsőjobboldali és populista bélyegekkel illetett PVV menekültügyi és migrációs minisztere, Marjolein Faber az X-en, közvetlenül a program megjelenése előtt.

A stratégia egyik kulcseleme az európai szintű fellépésre összpontosít, beleértve a szabályozások és a nemzetközi szerződések reformját, mivel a kormány azt tervezi, hogy „a lehető leghamarabb” Brüsszel elé viszi a kérdést, hogy elérje „az európai menekültügyi és migrációs szabályozásból való kilépést”.

A múlt héten Cernobbióban tartott Ambrosetti Fórumon a PVV vezetője, Geert Wilders megismételte azt a felhívását, mely szerint az uniós országoknak kell, hogy legyen „opt-out” lehetőségük a bevándorlási és menekültügyi politikára vonatkozóan.

Múlt héten Faber a debütáló parlamenti vitájában bejelentette, hogy a kabinet – hogy a parlamenti jóváhagyást megkerülhesse – vészhelyzetnek kívánja nyilvánítani a menekültügyi válságot.

A program keretében többek között újraszabályoznák a családegyesítést, eltörölnék a határozatlan idejű menedékjogi engedélyeket. Utóbbi azért fontos, mert ezáltal lehetővé válna az időszakos felülvizsgálat annak megállapítására, hogy továbbra is szükség van-e védelemre, vagy az egyének visszaküldhetők-e hazájukba.

Elolvasom a cikket