Egy kardiológus elárulta, mi károsítja rettenetesen az idegrendszert

10 perc stressz 0 magnéziumszinthez vezet a szervezetben. A magnézium pedig minden szerv egészséges működéséhez szükséges ásványi anyag, különösen a szív és az idegrendszer működéséhez.

Ráadásul a stressz hatására a szervezet stresszhormonokat termel, amelyek növelik a vérnyomást.

Egy orvos szerint a gyakran stresszes embereknél 27 százalékkal nagyobb a szívroham kockázata.

A stressz jelentős szerepet játszik a neurológiai rendellenességek kialakulásában és fejlődésében, mivel változásokat okozhat a szervezet hormonális hátterében.

Magnéziumot tartalmazó élelmiszerek

Fontos tudni, hogy a magnézium létfontosságú az immunrendszer működéséhez, mivel döntő szerepet játszik az immunrendszer különböző folyamataiban.
Támogatja az immunsejtek, köztük a T-limfociták és a természetes ölősejtek aktiválódását és működését is, amelyek elengedhetetlenek a fertőzések felismeréséhez és leküzdéséhez,

A magnézium a táplálékkal és a vízzel együtt érkező általános elem. Legnagyobb mennyiségben az olyan élelmiszerekben fordul elő, mint pl:
– diófélék és magvak: mandula, kesudió, lenmag, tökmag.
– Hüvelyesek: bab, lencse, földimogyoró.
– Teljes kiőrlésű gabonafélék: búza, quinoa.
– tej, joghurt
– zöldségek: spenót
– étcsokoládé
– ásványvíz

A kardiológus megjegyezte, hogy érdemes megtanulni, hogyan kezeljük a stresszt: végezzünk testmozgást, meditáljunk, legyünk társaságban szeretteinkkel, és ne feledkezzünk meg a rendszeres pihenésről sem.

Nehéz időkben a nevetés vagy egy egyszerű mosoly sokkal jobb kedvre deríthet. A nevetés endorfinokat (boldogsághormonokat) szabadít fel, amelyek természetes módon csökkentik a stressz-szintet és segítenek ellazulni.

„Minél hamarabb megtalálja a receptet az idegrendszerének kiegyensúlyozására, annál tovább tart majd. Ne hanyagolja el a pszichológus vagy pszichoterapeuta felkeresését” – jegyezte meg az orvos.

Elolvasom a cikket