A lap azt írta, ha alacsony glikémiás indexű étrend részeként fogyasztunk tésztákat, közben kerülünk más szénhidrátforrásokat, a kenyeret, a rizst és a burgonyát, és egyszerre csak kis adagokat eszünk belőle, akkor nem lesz baj. Sőt, akár fogyni is lehet a tésztaételek fogyasztása mellett.
A Bild hivatkozott egy másik tanulmányra is, amely azt állítja: ha hetente maximum három adag tésztát eszünk, nem csak nem fogunk elhízni, de még az egészségünknek is jót teszünk. A Brown Egyetem több mint 84 ezer 50 és 79 év közötti nőt vizsgált meg. A tudósok arra voltak kíváncsiak, hogy a tésztafogyasztás hogyan befolyásolja a szívük és az érrendszerük egészségét, valamint a cukorbetegség kockázatát.
Kiderült, hogy a mérsékelt tésztafogyasztás (hetente legfeljebb háromszor) jótékonyan hathat. Azonban itt is az volt a helyzet, hogy a résztvevő nők más szénhidráttartalmú ételeket, például a sült krumplit és a fehér kenyeret kihagyták az étrendjükből.