Letartóztatták a norvég koronahercegnő fiát, és nem először

Haakon trónörökös mostohafia állítólag több alkalommal is akarata ellenére érintkezett egy nővel, aki augusztus 4-én egy incidens áldozata lett. Fennállt a bűnismétlés veszélye – áll a közleményben. Høiby tagadja a vádakat.

ügyvédje, Øyvind Bratlien az NTB hírügynökségnek elmondta, hogy ügyfelét azzal vádolják, hogy egy titkosított telefonszámról hívogatta volt barátnőjét. – Tizenhét éves védőügyvédi munkám során még soha nem tapasztaltam olyan letartóztatást, amely ilyen sovány ténybeli alapon nyugodott volna – mondta. Az NTB később arról számolt be, hogy Høibyt azóta szabadon engedték.

Augusztus 4-én Høibyt már letartóztatták egyszer Oslóban testi sértés és rongálás vádjával, de másnap szabadon engedték. Egy akkori írásbeli nyilatkozatában elismerte, hogy alkohol és kokain hatása alatt erőszakoskodott barátnőjével szemben, és tönkretett dolgokat a lakásában.

A legutóbbi rendőrségi közlemény szerint a testi sértés vádját kiterjesztették a gondatlan magatartásra és a kapcsolattartási tilalom megszegésére is. Høibyt két másik nővel való szoros kapcsolatban elkövetett állítólagos bántalmazás miatt is megvádolták. Egy negyedik személy elleni fenyegetés vádja is felmerült.

Høiby Mette-Marit fia egy korábbi kapcsolatából. A királyi családhoz tartozik, de hivatalosan nem tagja a királyi családnak.

Elolvasom a cikket