Megvédte címét Nagy Norbert

MH/MTI
2024. szeptember 15. vasárnap. 22:36

Nagy Norbert második lett vasárnap az autós hegyi Európa-bajnoki sorozat záróállomásán, ezzel megvédte címét az 5-ös kategóriában, ugyanakkor osztoznia kell rajta az ezúttal győztes olasz Lukas Biciattóval.

A magyar versenyző sajtócsapatának vasárnapi közleménye szerint az összesített pontversenyben mindkét pilóta 212 ponttal zárt, így mindketten átvehetik az Európa-bajnoknak járó trófeát.

Nagy Norbert remekül kezdte az idényt, több futamgyőzelme volt, és az előnye kitartott a sorozat végéig, mivel minden egyes állomáson dobogóra állt. „Kemény szezon van mögöttem. Tanulságos és nehéz volt abból a szempontból, hogy itt nem lehetett hibázni, de ugyanakkor elég gyorsnak kellett lenni, mivel a különbségek nagyon kicsik lettek az egyes pilóták között” – mondta az BMW E46-tal versenyző magyar autós, majd hozzátette: „minden bizonnyal ez volt az utolsó szezonom ebben a kategóriában, jövőre eggyel feljebb lépek”.

Az utolsó futamnak a horvátországi Buzet adott otthont, ahol a Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA) képviselői szerint ebben a kategóriában nem is alakulhatott volna izgalmasabban a verseny.

Elolvasom a cikket