Újabb segítség a cukorbetegeknek

A Volgográdi Állami Orvosi Egyetem szakemberei megkezdték a betegek toborzását egy új gyógyszer, a Dipyaron klinikai vizsgálataihoz. Ez a kapszulában szájon át szedhető gyógyszer a cukorbetegség és az elhízás kezelésére szolgál, és nincsenek analógjai a piacon – írta meg a Pravda.

A cikk szerint a Dipyaron segít csökkenteni az étvágyat és a testsúlyt. Más hasomló szerekkel ellentétben azonban nem injekció, hanem kapszula formájában lesz elérhető. Ráadásul a VolgGMU-ban kifejlesztett új gyógyszer ára lényegesen alacsonyabb lesz, mint a meglévő analógoké. (Hogy külföldön is elérhető lesz-e, egyelőre nem tudni.)

A Dipyaron szedése segít normalizálni a vércukorszintet, növeli a cukorbetegség terápiájának hatékonyságát, valamint kezeli a metabolikus szindrómát és az elhízást, amely gyakran a cukorbetegség előjele. Az új gyógyszer serkenti az inkretin hormon termelését a bélben, amely elősegíti az inzulin felszabadulását, így a cukor gyorsabban jut el a szövetekbe, fenntartva a normális vércukorszintet.

A Volgográdi Orvosi Egyetem már megkapta az orosz egészségügyi minisztérium engedélyét a Dipyaron klinikai vizsgálatainak elvégzésére. Jelenleg folyik a betegek aktív toborzása a programban való részvételre.

Elolvasom a cikket