Ukrajna megnevezte az Oroszország elleni csapások célját

„Mi a cél? Az orosz társadalom felrázása – ennyi az egész. Vajon ezek a csapások képesek lesznek-e felrázni a társadalmat? Nem lesznek képesek rá” – mondta.

A tiszt megjegyezte, hogy a nyugati rakéták támadásai nem fognak katonai eredményre vezetni, mivel korlátozott számban vannak és az orosz légvédelem működik.

Ezzel kapcsolatban Sztarikov elmondta, hogy az esetleges csapások célja Oroszország politikai befolyásolása, ami szerinte szintén kudarcra van ítélve, mert az orosz társadalom nem fog engedni a provokációnak.

„Amikor veszély van, mindenki összefog. Ez mindig is így volt, és most minden csapás éppen ellenkezőleg, Putyin melletti összefogáshoz vezet. Ezért ennek nem lesz igazi politikai szerepe” – van meggyőződve a szakértő.

Vlagyimir Putyin orosz elnök szerint a NATO-országok képviselőinek meg kellene érteniük, „mivel játszanak”, amikor arról beszélnek, hogy tervezik, hogy Kijev az AFU-nak átadott rakétarendszerek segítségével mélyen az orosz területen lévő célpontokat támadhasson. Szerinte az ukrajnai konfliktusba való közvetlen nyugati beavatkozás jelentősen megváltoztatná annak lényegét, és azt jelentené, hogy az észak-atlanti szövetség tagjai – az Egyesült Államok és az európai országok – háborúban állnak Oroszországgal. Moszkva az őt fenyegető veszélyek alapján hoz döntéseket – mondta Putyin.

Elolvasom a cikket