Egyes szakértők biztosak abban, hogy a tej „megöli” a teában lévő hasznos antioxidánsok és tein mennyiségét, ráadásul ez az ital megzavarja a veseműködést, és fejfájást okoz.
Az új tudományos kutatások azonban azt mutatják, hogy a tejfehérje nincs hatással a tea antioxidáns hatására, sőt, a tej növeli ezeknek az egészséges anyagoknak a számát.
A szakértők eloszlattak több további népszerű mítoszt a teával kapcsolatban. Például, hogy ezt az italt nem szabad mindig csak forró vízzel főzni, a zöld tea optimális vízhőmérséklete 70 Celsius-fok. A túl forró víz csak tönkreteszi a hasznos anyagokat.
De az az állítás, hogy a tea segít a fogyásban, nem mítosz. A tea valóban képes felgyorsítani az anyagcserét, de csak kis mértékben, ezért felesleges csak erre az italra támaszkodni a fogyás érdekében.