Kiderült, hogy a kávé lassítja az arc öregedését

Nem titok, hogy a kávé nemcsak egy élénkítő ital, hanem antioxidánsok kincsesbányája is. Ezek az anyagok jótékony hatással vannak az egészségre, mivel semlegesítik az oxidánsokat, amelyek különböző betegségeket és a szervezet gyors öregedését okozzák – írja az Edimdoma.ru.

Azt a tényt, hogy a kávé segít megőrizni a fiatalságot, a tudósok is megerősítették. Közvetlen kapcsolatot találtak az ital fogyasztása és az arcbőr öregedési üteme között. Kiderült, hogy a kávéban található polifenolok hidratáltabbá és rugalmasabbá teszik a bőrt, amelynek köszönhetően kevesebb ránc jelenik meg – írja az Edimdoma.ru.

„Valószínű, hogy a varázslat valójában a polifenolokban, különösen a klorogénsavban rejlik. Valószínű, hogy ezek a vegyületek felruházzák a kávét öregedésgátló hatással, amelyet az ital rajongóinál látunk” – kommentálta a tudósok megállapításait dr. Hannah Kopelman, szavait a Verywell Nealtech című kiadvány idézte.

A polifenolok azonban nagyon érzékenyek a magas hőmérsékletre, figyelmeztetett a szakértő, ezért érdemes világos pörkölésű kávét választani. Az ilyen ital megtartja a leghasznosabb anyagokat.

A szakértő azt is hozzátette, hogy ahhoz, hogy a kávé minden fiatalító tulajdonságát megkapjuk, egy nap nem szabad több mint 750 millilitert inni ebből az italból – ez körülbelül két-három csésze.

Elolvasom a cikket