Kanada egyik törvényjavaslata szerint a világjárvány kockázatának csökkentése érdekében olyan intézkedéseket vezetnének be, amelyek jelenősen átalakítanák az ország élelmiszer-ellátási rendszerét.
Az egyik ilyen, hogy a kormány támogatni fogja az alternatív fehérjék, például a laboratóriumban termesztett „hús” és a rovaralapú „élelmiszerek” előállítását.
A Világgazdasági Fórum (WEF) és alapítója, Klaus Schwab fontos szerepet játszik abban, hogy a rovarfogyasztás egyre népszerűbb legyen. És mivel a WEF úgy véli, hogy a sertés- és marhahús fogyasztása szorosan összefügg a globális felmelegedéssel, ezért szerintük ezen a helyzeten mindenképpen változtatni kell.
A Világgazdasági Fórum szakemberei szerint a hagyományos húst alternatív fehérjékkel kell kiváltani, ennek érdekében több olyan kampányuk is volt már, amely a rovarevést népszerűsítette. Valóban ez lesz a jövő?