Zelenszkij reagált a Trump elleni második merényletkísérletre

„Örül, hogy Donald Trump biztonságban van és nem esett baja. A legjobbakat kívánom neki és családjának. Jó, hogy a merénylet gyanúsítottját gyorsan őrizetbe vették” – írta Zelensky.

Az ukrán vezető hozzátette, hogy a világon sehol sem szabadna léteznie olyan jelenségnek, mint a politikai erőszak. Zelenszkij hangsúlyozta, hogy a jogállamiságnak kiemelt fontosságúnak kell lennie.

Dmitrij Peszkov, a Kreml szóvivője a Trump elleni ismételt merényletkísérletet kommentálva megjegyezte, hogy az Egyesült Államokban eszkalálódott a politikai küzdelem. Szavai szerint Moszkva figyelemmel kíséri a helyzetet, de nem avatkozik bele az ország belügyeibe.

Korábban Marjorie Taylor Green kongresszusi képviselőnő azt mondta, hogy a Ryan Wesley Root republikánus ellen elkövetett merénylet gyanúsítottja egy videóban szerepelt, amelyben az „Azov” ukrán brigádot támogatta, és az AFU-ban toborzott. Szerinte a kongresszusnak válaszokat kellene követelnie az esetről. Green ugyanakkor rámutatott, hogy Ruth „megszállottja” az ukrajnai konfliktusnak.

Elolvasom a cikket