A református szeretetszolgálat önkéntesei is besegítenek

MH/ MTI
2024. szeptember 17. kedd. 20:09
Frissítve: 2024. szeptember 17. 20:16

Azt írták: szerdától a fővárosban van a legnagyobb szükség önkéntes segítőkre, hiszen várhatóan a hét második felében Budapesten is tetőzik a Duna. A homokzsákok töltését és pakolását a katasztrófavédelem által kijelölt helyszínen végzi a hét közepétől a szeretetszolgálat csapata.

A védekezéshez nagyszámú önkéntesre van szükség, ezért az MRSZ továbbra is várja a jelentkezőket, akik akár néhány óra hosszára segíteni tudnak. Jelentkezni a szeretetszolgálat honlapján található űrlap kitöltésével lehet, az önkéntesekkel közvetlenül egyeztet a szeretetszolgálat.

Kitértek arra: a szeretetszolgálat hétfőn Dunaalmáson a templom és a vasúti átjárók területének árvízvédekezési feladataiban segített, kedden reggel pedig mintegy húszfős önkéntes csapatuk Tahiban a Duna partján erősíti homokzsákokkal a gátat.

Az MRSZ kutató-mentőcsapata quadokkal és drónokkal segíti a homokzsákok szállítását és a légi felderítést, szükség esetén pedig nagyteljesítményű benzinmotoros vízszivattyúk, aggregátorok és reflektorok is rendelkezésre állnak, hogy hatékonyan, képzett szakemberekkel támogassák a katasztrófavédelem munkáját. Az MRSZ adománygyűjtést is hirdetett az árvízi védekezés támogatására. Adakozni a 1358-as adományvonal hívásával, az adomany.jobbadni.hu oldalon keresztül, valamint átutalással a 10702019-85008898-51100005 (CIB) bankszámlaszámon keresztül lehet.

Elolvasom a cikket