Bajnokok Ligája: a Juventus és az Aston Villa is győzelemmel kezdett

MH/MTI
2024. szeptember 17. kedd. 21:54

Kenan Yildiz balról indulva a 16-oson belül befelé tolta a labdát, majd jobbal a kapu bal oldalába tekert. Yildiz ezzel nem csupán a szezon első találatát érte el az európai csúcssorozatban, de a torinói klub történetének legfiatalabb gólszerzője is lett a BL-ben, Alessandro Del Piero rekordját adta át a múltnak. A Juve legendás játékosa 1995-ben, 20 évesen és 308 naposan a Borussia Dortmund ellen – szinte pontosan úgy, mint most Yildiz – lőtt gólt, míg a török futballista 19 évesen és 136 naposan volt most eredményes.

A Juventus az első negyedóra után átvette az irányítást és Yildiz után Weston McKennie, majd a második félidő elején Nico González is betalált. A PSV az utolsó másodpercekben szépített, de nem volt esélye a pontszerzésre.

Az Aston Villa az első félidőben szintén kétgólos előnybe került, majd a meccs hajrájában harmadik találatát is megszerezte és 3–0-ra győzött Svájcban.

A BL új formátumában nem csoportkörrel indul a főtábla, hanem január végéig ligarendszerű alapszakaszt rendeznek, amelyben a 36 csapat egy tabellán szerepel, és valamennyi együttes nyolc mérkőzést játszik. Az UEFA egyik célja az volt a reformmal, hogy emelje azoknak a mérkőzéseknek számát, amelyeken mindkét fél számára van tét. Az alapszakaszból csupán az első nyolc helyezett jut egyenesen a nyolcaddöntőbe, a 9–24. helyezettek oda-visszavágós párharcban küzdhetnek meg a 16 közé jutásért, míg az utolsó 12 együttes kiesik.

Eredmények, alapszakasz, 1. forduló: Juventus (olasz)–PSV Eindhoven (holland) 3–1 (2–0)

gólszerzők: Yildiz (21.), McKennie (27.), González (52.), illetve Saibari (93.)

Young Boys (svájci)–Aston Villa (angol) 0–3 (0–2)

gólszerzők: Tielemans (27.), Ramsey (38.), Onana (86.)

Elolvasom a cikket