Ez is oka a súlyfeleslegnek

Tanygina megjegyezte, hogy a Helicobacter azon kevés mikroorganizmusok egyike, amelyek alkalmazkodtak a gyomor magas sósav-koncentrációjához. Szerinte ott szaporodnak el, fekélyeket idéznek elő, valamint befolyásolják az emberi hormonális hátteret. „A bakteriális tevékenység termékei mérgezést okoznak. Lehet, hogy ez nem kifejezett és nem befolyásolja az emberi életet, de a szervezet az inzulinszint növelésével kezd reagálni rá” – magyarázta – számol be a Lenta.ru.

Az endokrinológus hozzátette, hogy a hormonális háttér megváltozása az étvágy növekedéséhez vezet, és ha valaki nem eszik, ugyanazokat a tüneteket tapasztalja, mint amikor a vércukorszint leesik: erős gyengeség, remegés, szédülés, fokozott izzadás. „Könnyebbé válik a zsírfelszedés és sokkal nehezebbé annak eltávolítása” – foglalta össze az orvos.

A szakember megjegyezte, hogy a Helicobacter pylori baktérium jelenlétét a szervezetben egy speciális teszt segítségével lehet megállapítani. Elmondása szerint ez specifikus enzimeket mutat ki, amelyek a mikroorganizmusok életképességét jelzik.

Elolvasom a cikket