Miért magasabb a vérnyomás ősszel?

Elmondása szerint, ha több érösszehúzó anyag termelődik a szervezetben, az ember rosszul érezheti magát, vagy anginás rohamot kaphat – írja a Sports.kz.

„Ha valakinek ischaemiás szívbetegsége, magas vérnyomása vagy más kórképe van, akkor a szervezete lényegesen több érösszehúzó anyagot termel, mint értágítót. Ez az érrendszeri tónus növekedéséhez vezet, ami nyomáscsúcsokat, rossz közérzetet és akár angina pectoris rohamot is kivált” – idézi a Doctorpiter.ru orvosportál.

Ugyanakkor az egészséges embereknél a vegetatív idegrendszer azon részlegei, amelyek az érrendszeri tónusért felelősek, egyensúlyban vannak. A melegből a hidegbe való hirtelen kilépés párás időben a koszorúerek görcsét okozhatja. Az orvos elmagyarázta, hogy ez anginás rohamhoz vagy szívinfarktushoz vezet.

Alekentseva elmagyarázta, hogyan ne betegedjünk meg ősszel, amikor az időjárás megteremti a légúti fertőzések terjedésének feltételeit. Ehhez a káposzta elvének megfelelően, rétegesen kell öltözködni. Az orvos azt tanácsolja, hogy könnyű pólót, garbót, pulóvert és kabátot viseljünk. Meleg időben levehet néhány ruhadarabot. Reggel a rétegezés lehetővé teszi, hogy megvédje magát a hidegtől. A szövetek természetes anyagokból, például pamutból, gyapjúból vagy vászonból legyenek.

Elolvasom a cikket