Régóta tudjuk, hogy a hús az egyik legegészségesebb élelmiszer. Sok fehérjét tartalmaz, ami fontos a gyermekeknél a csontozat megfelelő kialakulásához, a nyugdíjasoknál pedig a csontok szilárdságának megőrzéséhez. A steaknek és a húsgulyásnak köszönhetően az energiatartalékok jól feltöltődnek minden egyes fogyasztás után – írta a kubnews.ru.
A húsnak azonban van egy hátránya – megsokszorozhatja a veszélyes betegségek kialakulásának valószínűségét. Azonban nem minden hús tekinthető potenciálisan veszélyesnek.
Tehát a leginkább „rossz” termékek kategóriájába került a vörös hús. Először is, a sertéshús.
A tudósok megállapították, hogy az emberi szervezet számára tiltott mennyiségű zsírt tartalmaz. Ezek nemcsak az elhízás, a szív- vagy érrendszeri patológiák kialakulásához járulnak hozzá, hanem a bélrák megjelenését is előidézik.
A kockázatok minimalizálása érdekében a gasztroenterológusok és a táplálkozási szakemberek határozottan azt tanácsolják a betegeknek, hogy csökkentsék a sertéshús arányát az egészségesebb húsok javára. Ilyen például a pulyka, a csirke, a borjúhús.