A brazil csodacsatár csodás bemutatkozása a Bajnokok Ligájában

A brazil Endrick góljával 18 évesen és 58 naposan döntötte meg a klublegenda, Raúl 1995-ben felállított rekordját, aki 18 évesen és 113 naposan gólt szerzett a Ferencváros ellen. A tinédzser brazil válogatott csereként a 80. percben lépett pályára, s a hajrában egy kontratámadásnál a várt átadás helyett váratlanul hatalmas gólt lőtt.

„Nagyon örülök az első gólomnak a Bajnokok Ligájában. Azt hiszem, hogy a bajnokságban én lettem a legfiatalabb gólszerző, ma pedig ebben a sorozatban is, de ez nem számít. A legfontosabb a csapat győzelme. Az utolsó támadásnál ott volt Mbappé és Vinícius is, de úgy gondoltam, a legjobb megoldás a lövés lesz. Mielőtt beálltam, Rüdiger azt mondta nekem, hogy álljak készen a gólszerzésre. Az egész csapat nagyon örül az első győzelemnek az új BL-ben” – nyilatkozta Endrick.

De ki ez a ballábas brazil csodacsatár, akit a szakemberek a világ egyik legnagyobb futballistatehetségének tartanak?

Endrick Felipe Moreira de Sousa 2006. július 21-én született egy nagyon szegény családba. Apja munkanélküli volt, ezért gyermekkorában sokszor éhezett, egyetlen öröme az volt, hogy focizott. Jelentős változást jelentett a család anyagi helyzetében, hogy Endricket 11 éves korában leigazolta Brazília egyik legsikeresebb klubja, a Palmeiras, amelynél apja takarítói állást kapott, amely állandó jövedelmet jelentett számára.

Kivételes tehetségére az európai klubok képviselői 2022-ben a Sao Paulóban rendezett juniortornán figyeltek fel, amikor 15 évesen hét gólt szerezve megválasztották a viadal legjobbjának.

Az FC Barcelona, a Chelsea, a Paris Saint-Germain és a Real Madrid is le akarta igazolni a 16 éves tehetséget. Ez végül ez a Real Madrinak sikerült, aki hatvanezer eurót fizetett a Palmeirasnak. A klubválasztásban döntő volt az is, hogy a spanyol csapatban játszik a brazil Rodrygo és Vinícius is, akikkel Endricknek jó a kapcsolata a válogatottból.

Mert a tavaly bemutatkozhatott a brazil felnőtt válogatottban, az első gólját idén márciusban az Anglia elleni felkészülési mérkőzésen szerezte a Wembley Stadionban, amelynek mindössze 17 évesen és 246 naposan a legfiatalabb gólszerzője lett.

A fiatal csatárt a Real Madrid 2022. december 15-én leszerződtette, de brazil szabályok szerint csak idén nyáron csatlakozhatott a spanyol együtteshez, miután 18 éves lett.

Endrick nemcsak a futballpályán korán érő típus, hanem a magánéletben is, mert szeptember közepén feleségül vette brazil modell szerelmét, Gabriely Mirandát. „Ahogy anyámnak és apámnak is mondtam, fiatal apa szeretnék lenni, látni, ahogy a gyermekem felnő, és erős kötelék fűzi hozzám. De ehhez Gabrielynek igent kellett mondania – nyilatkozta a fiatal férj a Conversa com Bial című tévéműsorban.

Miranda férje legnagyobb szurkolója, aki minden mérkőzésére elkíséri, s aki kedd este nagyon örült Endrick első BL-góljának.

Elolvasom a cikket