Az orvos a „sörhas” veszélyeire figyelmeztet

„Bár esztétikailag valakinek tetszhet, orvosi szempontból ez egy meglehetősen súlyos állapot, mondván, hogy az illető nagyon komoly életveszélyes állapotok kockázatának van kitéve, mint például a stroke, a szívroham, a metabolikus szindróma, a szexuális diszfunkció, a cukorbetegség, a diszlipidémia” – mondta Ten.

A zsigeri elhízásban szenvedő férfiaknál nagyobb valószínűséggel fordul elő lipidzavar, amely az érelmeszesedéshez vezető, első lépés. Ha valakinek diszlipidémiája van, amely a szervezet koleszterin-anyagcseréjének zavara, az mindenhol, az összes erekben előfordul, súlyos szövődményekhez vezethet, például stroke-hoz, szívrohamhoz vagy bélpangási trombózishoz.

Emellett a sörhas jelenléte az orvos szerint a férfiaknál a szexuális funkció csökkenését okozhatja.

„Mit látunk tehát azoknál a férfiaknál, akiknek zsigeri elhízásuk van? Túlzott mennyiségű zsír található náluk a deréktájékon és a csípőn, amely inkább a nőkre jellemző, és ez hozzájárul ahhoz, hogya tesztoszteron nevű nemi hormon szintje csökkenjen, az ösztrogén, a női nemi hormonok mennyisége pedig nőjön, és ennek megfelelően ez a férfiak szexuális funkciójának csökkenéséhez vezet” – jegyezte meg Ten.

Az elhízott, ebben az esetben zsigeri elhízásban szenvedő embereknél a cukorbetegség kockázata is fennáll. Ez annak köszönhető, hogy a túlsúlyos emberek szövetei kezdik elveszíteni az inzulin iránti érzékenységüket, és ez a vércukorszint-emelkedéséhez vezet.

Elolvasom a cikket