Boris ciklon: Halálos áldozatok Európában

Európában már 21 halálos áldozata van a Boris ciklon okozta áradásoknak. Lengyelországban eddig hat ember vesztette életét az árvíz következtében, miközben a helyi hatóságok figyelmeztetik a lakosságot, hogy ne higgyenek a halálos áldozatok számát eltúlzó álhíreknek – ezt a BBC közölte.

A cseh-lengyel határ mentén fekvő területek különösen súlyosan érintettek. Csehországban 15 ezer embert kellett evakuálni a 27 éve nem tapasztalt mértékű áradás miatt, közölte a helyi Člověk v tísn civil szervezet.

Ostrava városát különösen súlyosan érintette a katasztrófa, miután az Odera folyó kedden a heves esőzések hatására kilépett medréből. A Közép-Európán végig söprő heves viharok most érik el Olaszországot, ahol heves esőzésekre, erős szélre és árvizekre adtak ki figyelmeztetést az ország nagy részére.

Eközben a Duna vízszintje Szlovákiában és Magyarországon is gyorsan emelkedik.

Pozsony és Budapest hatóságai árvízveszélyre készülnek. A sürgősségi szolgálatok, önkéntesek és helyenként a hadsereg éjjel-nappal dolgoznak, hogy megvédjék az alacsonyan fekvő településeket a további károktól.

Elolvasom a cikket