Egész pályás letámadás az MCC ellen

MH/ MTI
2024. szeptember 18. szerda. 13:26

A Soros-szervezetek is magasabb fokozatra kapcsoltak, és összehangolt támadást indítottak a Mathias Corvinus Collegium ellen, miután több, a baloldalhoz tartozó érdekcsoport is aggodalommal figyeli a tehetséggondozó intézmény növekvő népszerűségét Nyugat-Európában.

A lap egy kiszivárgott e-mail-váltást is idéz, amelyben Berlin elit üzleti iskolája, az ESMT arról érdeklődik a német külügynél, hogy miként kell értékelni az MCC-t. A válasz Julia Grosstól, Németország budapesti nagykövetétől érkezett: „Az MCC a kormánypárt, a Fidesz kádergyára, egy propagandaiskola.”

A diplomata emellett a levelezésben arról is beszél, hogy az MCC-nek sikerül a németül beszélőket a konzervatívtól a nagyon konzervatívig vonzania, aktív és hatékony propagandát folytat. Az ESMT válaszában megvédte az MCC-vel kötött partnerséget, amelynek hála a magyar diákok ösztöndíjjal, térítésmentesen tanulhatnak Európa egyik legjobb egyetemén, azonban sokaknak már az együttműködés puszta ténye sem tetszett.

A Tagesspiegel szerzője például a szerződés azonnali felbontását követelte, amelyben támogatóra talált Michael Roth személyében – a szociáldemokraták politikusa szerint az MCC „nem illik a szabad Berlinhez”.

Egy osztrák liberális lap, a Der Standard korábban kiakadt azon, hogy az intézmény alapítása óta érvényben lévő szabályoknak megfelelően nem tűzték ki a szivárványzászlót az MCC által megvásárolt Modul Egyetem bejáratánál.

A legszembetűnőbb példa azonban a brüsszeli történet, amikor jog- és demokráciaellenes eszközökkel próbálták meg ellehetetleníteni az MCC szakmai együttműködése mellett rendezett NatCon-konferenciát, amelyen Orbán Viktor is beszédet tartott.

Jól jelzi tehát az MCC munkájának a jelentőségét a tény, hogy a Soros-szervezetek és a baloldali média teljes letámadást indított a konzervatív tehetséggondozó ellen.

Elolvasom a cikket