Magyar cég gyárthatta a a Hezbollah által használt csipogókat

A tegnapi nap folyamán a Hezbollah fegyveresei által használt AR–924-es személyi hívók egyszerre robbantak fel Libanonban, az esetnek pedig több halálos áldozata és rengeteg sérültje is. van. A szervezet egyébként a támadásért egyértelműen Izraelt, azon belül is az izraeli titkosszolgálatot, a Moszadot tette felelőssé.

Nem sokkal az összehangolt támadás után több újság is megtudta a csipogók pontos típusát, és a gyártóra is fény derült, aki nem más, mint a tajvani Gold Apollo vállalat. A cég vezetője azonban nem sokkal az első hírek megérkezése után tagadta, hogy ők értékesítették volna az eszközöket, sőt még a gyártásban sem vettek részt.

A Gold Apollo állítása szerint a termék ugyan az ő márkenevüket viselte, azonban azokat egy együttműködési megállapodás értelmében Magyarországon, a BAC Kft. gyártotta, így pedig a felelősség is az övék.

A BAC Consulting Kft. az Opten céginformációs rendszer adatai szerint 2022-ben alakult. A nyilvános cégadatok szerint a társaság ügyvezető-tulajdonosa egy bizonyos Bársony-Arcidiacono Cristiana Rosaria nevű, újpesti lakos, akiről azonban sokkal többet nem lehet tudni.

Annyi azonban bizonyos, hogy Linkedin-profilja szerint Anglia egyik legelőkelőbbnek számító egyetemén (University College London) doktorált filozófiából, majd a londoni gazdasági egyetemen is tanult. Életrajza szerint szakértőként dolgozott az Európai Bizottságnak, dolgozott az UNESCO-nak, vagyis az Egyesült Nemzetek Nevelésügyi, Tudományos és Kulturális Szervezetének és a Nemzetközi Atomenergia-ügynökségnek is.

Elolvasom a cikket