Olaszországban az áradat elsodort egy tűzoltóautót

MH/ MTI
2024. szeptember 18. szerda. 14:57

Matteo Piantedosi azt írta mondta: „Mélyen elszomorít annak a tűzoltó szakaszvezetőnek a tragikus halála, akinek a járművét elsodorta egy áradat, miközben ő és csapata a lakosságot mentette a pugliai Foggia térségében.”

Egy másik tűzoltó, aki együtt ült elhunyt társával a járműben, megsérült és kórházba került. Médiajelentések szerint a két tűzoltó egy olyan személynek segített, akinek kedd este lerobbant az autója. Járművüket ekkor sodorta el a hirtelen érkező áradat. A kedd este óta eltűnt tűzoltó holttestét szerda reggel találták meg a búvárok.

A korábban Közép-Európát sújtó heves viharok kedden érték el Olaszországot. A polgári védelmi szolgálat szerdán narancssárga riasztást rendelt el a közép-olaszországi Emilia-Romagna tartományban, a magasabb, piros fokozatot megelőző második riasztási fokozatot.

A félszigetet alkotó húsz tartományból tizenegy másikban sárga riasztást rendeltek el. Heves esőzések voltak más olasz régiókban, így Toszkánában is, ahol több folyó kilépett medréből, valamint a déli Campania tartományban, ahol főleg az Amalfi-tengerpartot sújtotta az ítéletidő.

A tűzoltók számos olaszországi településen vonultak ki, hogy segítséget nyújtsanak az áradások miatt bajba jutott embereknek.

Elolvasom a cikket