Remek forrása a rostoknak, vitaminoknak és antioxidánsoknak

Szirtes Györgyi
2024. szeptember 18. szerda. 22:33

A birs olyan vegyületeket tartalmaz, amelyek képesek leküzdeni a gyulladást, enyhíteni a fájdalmat és javítani az emésztést. 100 g birs 15,3 gramm szénhidrátot, 57 kalóriát, 1,9 gramm rostot, 84 gramm vizet, 11 mg kalciumot, 17 mh foszfort, 197 mg káliumot tartalmnaz.

A birs kiváló kiegészítője a fogyókúrás étrendnek azok számára, akik szeretnének leadni néhány kilót. A birs gyümölcse nagyszerű fogyókúrás étel, mivel magas a rost- és víztartalma. Emellett a birs gyulladáscsökkentő tulajdonságokkal rendelkezik, amelyek segíthetnek a gyomorfekély tüneteinek csökkentésében és a vércukorszint javításában.

Ráadásul gazdag C-vitaminban, ami szintén létfontosságú az immunrendszer erősítésében. Ezért a birs gyümölcs rendszeres fogyasztása hatékonyan segíthet a fogyásban!

A birs alapvető tápanyagokban gazdag gyümölcs. Ezek a tápanyagok elengedhetetlenek a szervezet megfelelő működéséhez, valamint az egészséges bőr és haj fenntartásához. Rostot is tartalmaznak, ami segít szabályozni a vércukorszintet és elősegíti az emésztés egészségét. Ezenkívül a birs kiváló forrása az étrendi omega-3 zsírsavaknak.

Remek forrása a rostoknak, vitaminoknak és antioxidánsoknak, amelyek segíthetnek enyhíteni az olyan emésztési problémákat, mint a székrekedés vagy az emésztési zavarok. Emellett a birs természetes cukrokat tartalmaz, amelyek segíthetnek a jóllakottság érzésében.

A gyümölcs segít a gyomorfekély kezelésében is. Számos tanulmány megállapította, hogy a birs megelőzheti a gyomorfekélyt, még az alkoholfogyasztás által okozottakat is.

Napi egy csésze birs elfogyasztása segíthet csökkenteni a gyomorfekély vagy az olyan gyomor-bélrendszeri problémák tüneteit, mint a székrekedés vagy a hasmenés.

A gyümölcs fenolokban gazdag. Ezt a vegyületet évek óta használják a hagyományos és a nyugati gyógyászatban, hogy fokozzák a gyógyszerek influenzaellenes hatását.

A birs gyümölcse magas antioxidáns-tartalmú, ami megvédheti a szervezetet a szabad gyökök okozta károsodástól. Bizonyítottan a nátha és a szezonális influenza ellen is felveszi a harcot.

C-vitamint és káliumot is tartalmaz, amelyek segítenek egészségesen tartani a vérnyomást. Amint tehát láthatja, a birs fogyasztása számos egészségügyi előnnyel jár!

A gyümölcs természetes oldható rostokban gazdag és koleszterinmentes. Ezért a koleszterinproblémákkal küzdő emberek egészséges étrendjébe való beillesztése biztonságos lehet. Emellett a birs antioxidánsokat tartalmaz, amelyek megvédik a szabad gyököktől, és segíthetnek a vércukorszint szabályozásában és a koleszterinszint csökkentésében.

Jó választás a vesék számára is, mivel 100 g birs mindössze 181 mg káliumot, 16 mg foszfort és 4 mg nátriumot tartalmaz.

Mivel káliumban gazdag, a gyümölcs segít csökkenteni a vérnyomás szintjét is.

A gyümölcs rostokban és antioxidánsokban gazdag. A rostok elősegítik a szénhidrátok felszívódását. Ezért ajánlott az egészséges diabéteszes étrendhez.

Elolvasom a cikket