Ukrán dróntámadás miatt evakuálnak egy orosz várost

A város légvédelmét aktiválták, hogy elfogjanak egy ellenséges UAV-t – tájékoztatott Igor Rudenya, a Tveri terület kormányzója, aki szerint a katasztrófavédelmi szolgálatok gyorsan reagálnak a „lezuhanó dróndarabok” által okozott tűzre.

A kormányzó elrendelte „a lakosok részleges evakuálását a területről, ahol a légvédelem aktív, és a szolgálatok a tűz megfékezésén dolgoznak” – áll a hivatalának közleményében. Áldozatokról nem érkezett jelentés – közölte az oroszhirek.hu.

Összesen 54 ukrán drónt semmisítettek meg az éjszaka folyamán öt oroszországi régióban – közölte a védelmi minisztérium a TASZSZ hírügynökség szerint.

Egy kamikaze drón csapódott be egy buszba a határ menti Szebekino városában, négy civil megsérült – közölte Vjacseszlav Gladkov, Belgorod régió kormányzója. A konfliktus előtti 40 ezer lakosú várost 2022 óta gyakran lövik és támadják ukrán drónok, rakéták és tüzérségi lövedékek.

Ukrajna az elmúlt hónapokban fokozta dróntámadásait mélyen Oroszország belsejében, elsősorban energetikai infrastruktúrát célozva, de lakott területeket is támadva. A hónap elején drónok három magas lakóházra mértek csapást a Moszkva melletti Ramenszkoje városában, ahol egy ember meghalt, három másik pedig megsebesült.

Elolvasom a cikket