A természetes vitaminforrások felvehetik a versenyt a gyógyszertári készítményekkel

Az orvos szerint a fekete ribizli C-vitamin-tartalomban élen jár, még a gyógyszertári készítményeket is felülmúlja. Ez a vitamin megtalálható még a fokhagymában, a kiviben, a brokkolicsírában, az édes és a csípős paprikában. A klasszikus C-vitamin-források – a narancs és a citrom – sem maradnak ki, és az olyan bogyós gyümölcsök, mint a csipkebogyó, a homoktövis és a vörösáfonya is bőségesen tartalmazzák ezt – tájékoztat a Sports.kz.

„Mindenekelőtt a B-vitaminok hiányoznak, ez javítja az agyműködést és segít a szívproblémákon. A B-vitamin nagyon bőségesen megtalálható a borsóban, a vörös húsokban, a babban, a gabonafélékben, a burgonyában és a természetes tehéntejben. A zöld zöldségekben, leginkább a káposztában található meg. Ez a vitamin megelőzi a szív- és érrendszeri betegségeket” – mondta Nikitina.

Hangsúlyozta a D-vitamin fontosságát is, amelyet olyan élelmiszerekből nyerhetünk, mint a sütőtök, a lazac és a tojás. Véleménye szerint nem szükséges a gyógyszertári vitaminokat teljesen helyettesíteni a szezonális termékekkel, de a kettő kombinációja egész évben biztosítja a szervezet számára a szükséges anyagokat.

Így a szervezet optimális vitaminszintjének fenntartása érdekében nemcsak a gyógyszertári kiegészítők használata ajánlott, hanem a szezonális gyümölcsök és zöldségek hozzáadása is az étrendhez.

Elolvasom a cikket