Az étel, ami a vért sűrű sziruppá változtatja

Ennek a folyamatnak a hatékonysága a személy étrendjétől és szokásaitól is függ. A szervezetet néhány egyszerű szabály betartásával lehet segíteni. Amint azt a Telegram-csatornáján megjegyezte a toxikológus, Mikhail Kutushov professzor, fontos tudni, hogy milyen cukrot tartalmaz egy személy. Ellenőrizze azt, megelőzve a cukorbetegség kialakulását, ami aktív életmóddal, valamint egy speciális étrend segítségével lehetséges – írja a Sports.kz.

„A glükométerrel végzett vizsgálat vagy az elemzések segítenek a veszélyes betegség korai stádiumban történő felismerésében” – írja az orvos, hangsúlyozva, hogy a magas glükózszint megváltoztatja a vér összetételét, tönkreteszi az ereket és a szívsejteket.

Anna Korenevics kardiológus, az orvostudományok kandidátusa megerősítette, hogy a cukor és az egyszerű szénhidrátok (fehér kenyér, zabkása, instant levesek stb.) használata, ha nagy mennyiségben vannak jelen az étrendben, növeli a vér viszkozitását, sűrűvé teszi azt. Valójában a vér olyan lesz, mint egy sűrű szirup, amely növeli a trombózis kockázatát – figyelmeztetett a kardiológus.

Pedig az omega-3 savakat tartalmazó zsíros ételek éppen olyanok, amelyekre a szív- és érrendszernek szüksége van.

Az omega-3 zsírsavakat tartalmazó termékek „csökkentik a vér koleszterinszintjét és javítják az érrendszeri struktúrák működését” – mondta Mikhail Kutushov, azt tanácsolva, hogy fogyasszunk avokádót, zsíros halat, használjunk lenmagolajat és dióféléket az étkezéshez.

Emellett az egészséges szív érdekében fontos a koleszterinszint ellenőrzése, a telítetlen zsírok fogyasztásának csökkentése. A gyorséttermi ételek, finomított élelmiszerek, félkész termékek nagy mennyiségben tartalmazhatják ezeket.

Az orvosok a rendszeres mérsékelt testmozgás előnyeire is emlékeztettek. A szívnek szüksége van rájuk, akárcsak bármely izomnak. Megjegyezték, hogy sportolás közben erősödnek a szívburok falai. Ugyanakkor a kamrák harmonikusan működnek, ami biztosítja az egyenletes ritmust.

Elolvasom a cikket