Befejeződött az árvízvédelmi felkészülés a fővárosban

MH/MTI
2024. szeptember 19. csütörtök. 18:24

A közleményben azt írták: jóval a tetőzés előtt fejezik be a felkészülést. A budapesti fővédvonalon kilenc méteres magasságig építették ki a szükséges helyeken az ideiglenes gátakat – tették hozzá.

A tájékoztatás szerint a Margitszigeten és a Királyok útján csütörtök reggelre csaknem teljes egészében befejeződtek a munkálatok. Még arra is volt idő, hogy ezeknek a gátaknak az oldalsó, kiegészítő megerősítését elvégezzék a biztonság fokozása érdekében.

Az utolsó simításokkal is hamarosan elkészülnek az újpesti téli kikötőnél, a Váci úton, ahol a szivárgások ellen egy körülbelül 300 méteres szakaszon homokzsákokból emeltek egy védvonali megerősítést – jelezték.

A Fővárosi Csatornázási Művek 400 munkatársa és alvállalkozóiktól 250 ember dolgozott éjjel-nappal a gátakon, ezen kívül mintegy 100 kollégájuk „a háttérből támogatta a munkájukat” – ismertették.

Hangsúlyozták: a vállalat készenléti és figyelőszolgálata szüntelenül járja a gátakat. Ha bármilyen árvízi jelenség – például buzgár, fakadó vagy szivárgó víz – mutatkozna, akkor a készenléti egységek azonnal bevethetőek – áll a közleményben.

Elolvasom a cikket