Brit bokszpárbaj milliókért Londonban

Eredetileg 90 ezer nézőre számítottak, de a nagy érdeklődés miatt a Wembley befogadóképességét további hatezer hellyel bővítették. Így szombaton este 96 ezren látják majd Anthony Joshua és Daniel Dubois küzdelmét a világbajnoki címért.

A 34 esztendős Joshua és a 27 éves Dubois a Nemzetközi Bokszföderáció (IBF) betöltetlen világbajnoki trónjáért csap össze, amely azután üresedett meg, hogy a legjelentősebb szervezetek egyesített bajnokává előlépett ukrán Olekszandr Uszik lemondott az IBF-nél őrzött övéről.

A királykategória korábbi világbajnoka, Joshua eddigi 31 mérkőzéséből 28-at nyert meg, 25-öt kiütéssel, és háromszor kapott ki, míg az IBF-nél jelenleg ideiglenes bajnokként jegyzett Dubois két vereség mellett 21 győzelmet számlál, ebből 20-at KO-val szerzett.

Joshua 2022 augusztusában másodszor is kikapott Usziktól, azóta négy könnyebb ellenfél ellen nyert. „Az elmúlt két évben sok fájdalmat éltem át, de keményen dolgoztam azért, hogy jobb legyek – nyilatkozta Joshua a BBC Sportnak. – Remélhetőleg a vereség élménye nem ismétlődik meg. Úgy gondolom, hogy képes vagyok küzdeni és versenyezni. Az elmúlt nyolc-tíz hónapban azokat a képességeket fejlesztettem, amelyekkel a bokszban a legfelső szintre lehet jutni.”

A szakember szerint Joshua az esélyesebb, aki garantáltan hatmillió fontot kap (2,735 milliárd forint), míg Dubois minimum 3,5 millió fontra számíthat. De a nagy érdeklődés miatt a bevételeik jelentősen növekedni fognak.

A The Sun szerint mindkét bokszoló már most is hihetetlen életmódot él az évek során szerzett hatalmas bevételeik miatt, Joshua vagyona több mint 200 millió font lehet.

Elolvasom a cikket