Hogyan segít a kávé a fogyásban?

De nem mindegy, hogyan issza a kávéját, és hogyan készíti el. Mert egy végzetes hiba a kávé elkészítésében pont az ellenkező hatást válthatja ki – írja a Sports.kz.

Ha reggel forró kávét iszik tejjel és cukorral, annak negatív következményei lesznek az alakjára, mert egy ilyen szokás hosszú távon súlygyarapodáshoz vezethet. A nagy mennyiségű cukor és tej reggelente negatívan hat az emésztésre és ezáltal az anyagcserére. A cukor emellett a vércukorszint hirtelen emelkedését idézi elő a véráramban, ami növeli az étel utáni sóvárgást.

Ha reggel fokozott étel utáni sóvárgás jelentkezik, akkor jó esély van arra, hogy a nap folyamán sokkal több kalóriát fog enni. Ez negatív hatással lehet a testsúlyára. Ezért, ha karcsú derekát szeretné megőrizni, a tej és a cukor a kávéban nem jó ötlet. Ehelyett jobban jár, ha csak a fekete kávét élvezi cukor vagy más adalékanyag nélkül.

A cukor egészséges alternatívái

Ha nem szeretne klasszikus feketekávét inni, vannak egészségesebb alternatívák, amelyek segítségével krémes ízűvé varázsolható a forró ital. Az olyan természetes édesítőszerek, mint a méz vagy a datolyaszirup megteszi a hatását. A kávéhoz növényi tejváltozatokat is adhat, például zabtejet vagy szójatejet, ami egyébként nagyon kalóriaszegény.

Segít a kávé a fogyásban?

Ha kerüli a hozzáadott cukrot és a tejet, és rendszeresen feketekávét iszik, a koffeintartalmú ital pozitív hatással lehet a szervezetére. A kávé ugyanis serkenti az idegrendszert és kitágítja az ereket, emiatt érez egy kis energialöketet.

Emellett a kávé segíti az emésztést és enyhe vízhajtó hatással bír. Több tanulmány szerint a forró ital visszafoghatja az étvágyat, ezért a feketekávé segít a fogyásban. Általánosságban elmondható, hogy a kávé az anyagcserére is pozitív hatással van.

Elolvasom a cikket