Idegenbeli sikerrel rajtolt a Leverkusen és a Benfica

MH/ MTI
2024. szeptember 19. csütörtök. 21:02

A német bajnok egy félidő alatt eldöntötte a három pont sorsát, ugyanis már a szünetben 4-0-ra vezetett a Feyenoord otthonában. Különösen elemében volt a duplázó Florian Wirtz. Az eredmény a második játékrészben már nem változott.

A Benfica a Crvena zvezda otthonából vitte el a három pontot két török légiósának köszönhetően: a szünetig Kerem Aktürkoglu és Orkun Kökcü révén szereztek kétgólos vezetést a portugálok, a szerbek erejéből pedig csak a szépítésre futotta a hajrában.

A BL új formátumában nem csoportkörrel indul a főtábla, hanem január végéig ligarendszerű alapszakaszt rendeznek, melyben a 36 csapat egy tabellán szerepel, és valamennyi együttes nyolc mérkőzést játszik. Az UEFA egyik célja az volt a reformmal, hogy emelje azoknak a mérkőzéseknek számát, amelyeken mindkét fél számára van tét. Az alapszakaszból csupán az első nyolc helyezett jut egyenesen a nyolcaddöntőbe, a 9-24. helyezettek oda-visszavágós párharcban küzdhetnek meg a 16 közé jutásért, míg az utolsó 12 együttes kiesik.

Elolvasom a cikket