Így lehet megszabadulni a délutáni fáradtságtól

Kyle Crowley brit táplálkozási szakértő kifejtette, hogy az energiaszint csökkenése délután három óra után normális az emberi szervezet számára. Ez részben a cirkadián ritmus természetes „visszaesésének” tudható be, ami álmosságot és csökkent teljesítményt okoz. Sokan a koffeinre és a szénsavas italokra támaszkodnak, de Dr. Crowley szerint ezek nem biztos, hogy hatékonyak.

A kávé és a szóda cukor nélkül ugyanis alacsony táplálkozási és energiaértékkel rendelkezik. Nem képesek telíteni a testet és megszüntetni a fáradtság kiváltó okait. Ezen kívül a koffein délutáni fogyasztása negatívan befolyásolhatja az éjszakai alvást.

A szakértő azt javasolja, hogy kerüljük ezeket az italokat, vagy kombináljuk őket fehérjetartalmú ételekkel. Az energia pótlására jó választás a görög joghurt, a humusz zöldségekkel, a tojás, a dió, a magvak és a protein shake. Ezek az élelmiszerek lassan emésztődnek, és hosszan tartó jóllakottságot biztosítanak. Emellett gazdagok vitaminokban és ásványi anyagokban, amelyek hozzájárulnak az egészség megőrzéséhez.

Elolvasom a cikket