Ismét Budapestre tart az Iron Maiden

Jubileumi turnéján az Iron Maiden kilenc lemezének anyagából a legjobb dalokat, a közönségkedvenceket és néhány rég játszott dalt hoz el nekünk élőben a Budapest Aréna színpadára.

A koncertturné 27 állomásból áll. Budapestről Prágába, onnan Pozsonyba utaznak az együttes tagjai, majd Norvégiában, Svédországban folytatódik a turné. Franciaország, Anglia, Svájc, Németország, Spanyolország sem marad ki a rajongókkal közös ünneplésből. A turné fináléja augusztus 25-én Varsóban lesz.

Az 1975-ben megalakult zenekar több mint 100 millió lemezt adott el, 64 országban lépett fel, 2500 koncertet adott eddig.

A születésnapi koncerten az első Iron Maiden című albumtól az utolsóig – amelynek címe: Fear Of the Dark – tallóznak a szerzeményeik között, amelyeket újra feldolgoztak.

Bruce Dickinson elmondása szerint erre lehet számítani: „A jövő év nagyon különleges lesz az Iron Maiden számára, és a rajongóinknak egy igazi, egyszer az életben élményt fogunk nyújtani. Ez egy olyan turné lesz, amely mosolyt csal az arcotokra és ujjongást a torkotokba. Ha már láttál bennünket korábban, akkor készülj fel, hogy ez az élmény egy teljesen új szintre emelkedik. Ha még sosem láttál bennünket, akkor mégis mi az ördögért vártál eddig? Most itt a lehetőség, hogy megtudd, miről maradtál le! Az Iron Maiden-buli biztosan magával fog ragadni téged!”

Rod Smallwood menedzser hozzátette: „50 év Maiden, és én 46-ot láttam belőlük! Jóval több mint 100 millió eladott album, közel 2500 koncert 64 országban – és a számláló még megy -, sok milliónyi rajongó, és még mindig élvezzük minden másodpercét, és minden egyes turnét egy új kihívásnak tekintünk, hogy valami mást és izgalmasat nyújtsunk a rajongóiknak. És ezen a különleges turnén minden lehetőséget megragadunk erre! Az első kilenc album klasszikusait és a rajongók kedvenceit fogjuk játszani, az Iron Maiden albumtól a Fear Of The Dark, amelyek közül sokat már évek óta nem játszottunk, és sok olyan is hallható lesz, amit valószínűleg soha többé nem fogunk játszani a jövőben. Már hónapok óta keményen dolgozunk egy még látványosabb és aprólékosan kidolgozott új show összeállításán, amely még jobban életre kelti majd a dalokat, mint ahogyan eddig valaha is képesek voltunk rá. Ez egy óriási év lesz az Iron Maiden és természetesen Eddie számára, és nagyon izgatottak vagyunk amiatt, amit a rajongók számára tartogatunk az 50. évünk során. Ígérem, mindannyian nagyon fogtok örülni!”

Az Iron Maiden vendégzenekara az amerikai rockerekből álló Halestrom együttes lesz.

A jegyértékesítés a budapesti koncertre szeptember 26-án 10-kor kezdődik a Live Nation oldalán, de szeptember 24-én az Iron Maiden Fun Club rajongói, 25-én pedig azok, akik regisztráltak a Live Nation oldalon elővételben vehetnek jegyeket.

Elolvasom a cikket