Koncert a Balkán Fanatik megsegítésére

Május 31-én elloptak egy turnébuszt, benne a zenekar – és mások – felszereléseivel. A cuccok azóta sem kerültek elő. A Balkán Fanatik egy fergeteges Balkán-bulit tart az Akvárium NagyHalljában október 12-én, amelynek teljes bevételét hangszervásárlásra fordítják majd.

Június végén tették közzé, hogy a rendőrség továbbra is nagy erőkkel nyomoz az ellopott busz és a Balkán Fanatik hangszereinek ügyében. Az eddig megismert részletekről és körülményekről (lopás módja, kameraképek stb.) a nyomozásra való tekintettel nem adhattak semmilyen információt, de úgy tűnik, nagy előrelépés azóta nem történt, még mindig keresik az ezüst színű, Ford Transit, kilencszemélyes, hosszított-magasított buszt, benne a felszerelésekkel.

Zenélni viszont a nyomozás eredményességétől függetlenül kell, jelen helyzetben kölcsönhangszerekkel. Ez azért az idők végezetéig nem megoldás, ehhez kérnek segítséget, támogatást az októberi koncert alkalmával.

„Nyár elején egyik percről a másikra kihúzták alólunk a talajt, vagy ami még rosszabb, a lehetőséget, hogy muzsikálhassunk, mikor egy koncertekkel teli hétvége előtti éjszakán ellopták a hangszereinkkel megpakolt buszunkat. Habár a nyarat a hazai zenésztársadalom és a barátaink példátlan összefogásának köszönhetően kölcsönhangszerekkel végigzenélhettük, mattot kaptunk. És itt messze nemcsak a megélhetésünkről van szó, hanemannál sokkal többről – a koncertezés nekünk nem egy munka, hanem az életünk –, persze ezt egyetlen zenekedvelő embernek sem kell bemutatni. És bár nem túlzás azt mondani, hogy az ország egy emberként leste, kereste a köddé vált buszt, mégsem zárult sikerrel a nyomozás, eljött sajnos az idő, hogy új fejezetet nyissunk a Balkan Fanatik történetében: hangszereket kell vásárolnunk, hogyfolytathassuk a zenélést – ez viszont sokmilliós tételt jelent –, így ebben most a ti segítségetekre is szükségünk lesz” – nyilatkozta a zenekar a koncert kapcsán.

A kezdeményezéshez csatlakozott Copy Con és csapata is, zenésztársaikat segítve ők is fellépnek és egy hatalmas közös buli keretében gyűjtenek számukra. A belépőjegyeknél különböző szintű támogatói jegyvásárlásra van lehetőség, így járulva hozzá a zenekar jövőjéhez.

További információ itt:

Elolvasom a cikket