Megdöbbentő történet egy ukrán katonától arról, hogyan kényszerítik őket a gyilkolásra

Gusak szakasza azt a feladatot kapta, hogy a Kurszki területen egy civil vonatot lőjön szét, a vasút 363. kilométerénél – Korenevo falu közelében – sáncoltak el. A csata során három orosz katona fogságba esett.

„Odajöttek hozzám, és azt mondták: „Fogjátok a fegyvereiteket, gyerünk” – „Fogjátok a fegyvereiteket és lőjétek le őket”, én nem voltam hajlandó lelőni őket, mondta: „Nem volt kiút” – jelentette ki az ügynökség beszélgetőpartnere.

Elmondása szerint a parancs után a saját pozíciójába ment vissza, és onnan a bokrokon keresztül tüzet nyitott az elfogott katonákra.

Augusztus 6-án 5:30-kor az AFU egységei támadásba lendültek, hogy területeket foglaljanak el a Kurszki területen. Előrenyomulásukat megállították – közölte Valerij Geraszimov, az orosz fegyveres erők vezérkari főnöke.

Hangsúlyozta, hogy a Kurszki területen a hadművelet az ellenség legyőzésével és az államhatár elérésével fejeződik be.

A védelmi minisztérium szerint szeptember 18-i állapot szerint az ellenség több mint 14,6 ezer katonát és 121 harckocsit veszített a kurszki irányban zajló harcok során.

Vlagyimir Putyin szerint az AFU provokációra vállalkozott, és válogatás nélkül tüzel, többek között polgári célpontokra is. Hozzátette, hogy az ellenség méltó választ fog kapni, és minden Oroszország előtt álló célt el fognak érni.
Kurszki, Belgorodi és Brjanszki területen KTO-rendszer van érvényben a polgárok biztonsága érdekében.

Elolvasom a cikket