Újra hódit a leopárdminta és a sok masni

Czuppon Réka
2024. szeptember 20. péntek. 4:01

Sok különlegességgel készültek az új trendek megálmodói, amelyek közül mindannyian válogathatunk ízlésünknek megfelelően. Ha még visszavágyjuk a nyarat, akkor virágokkal, csillámokkal és élénk színekkel tehetjük vidámabbá megjelenésünket, ha pedig a hűvösebb időjárás kedvelői vagyunk, akkor puha pulóverekbe és nagy galléros kabátokban készülhetünk az évszakváltásra.

Talán sokakat meglephet, de idén ősszel újra hódíthat a leopárd minta. Mindenféle ruhadarabon tetten érhető lesz ez a vintage stilus. Vannak teljes leopárdmintás szettek a bevállalósabbaknak, de természetesen más ruhadarabokkal kombinálva is nagyon stílusosak. Idén például az egyenesszárú leopármintás farmerok, vagy egyberuhák, esetleg pólók, garbók különösen is felkapottak lesznek.

Az öltözékünknek egy része megváltoztathatja egész megjelenésünket. Igaz ez a különböző gallérokra is. Az idei évben sok kabátra, ruhára, blúzra, pólóra és pulcsira kerülnek extravagáns gallérok. Akik szeretnek elbújni utazás közben a nem kívánt ismerősöktől, azoknak kifejezetten jól jöhet egy magas gallérú kabát, ami mögé el tudnak rejtőzni. De természetesen elég indok a hideg is egy ilyen darab beszerzéséhez.

Az ősz kínai színei a pekingi divatbamutatón

Az ősz kínai színei a pekingi divatbamutatón

Fotó: AFP// ImagineChina

Amiket már korábbi években is viseltünk de úgy tűnik népszerűségük nem csökken, azok a szőrmék, tollak, fonalak. Ezek megjelennek majd a felsőruházatokban, főként kabátokon, de idén a cipőkön is szőrméket viselhetünk, ha megtetszik ilyen kirívó lábbeli. Nem biztos, hogy a legpraktikusabb darabok lesznek a gardróbunkban, hiszen nagyon könnyen koszolódhatnak, de ez nem kell, hogy visszatartson minket viselésüktől.

Ezt támasztja alá Harlan Coben amerikai író híres mondata is. „A divat első számú szabálya: a cipő és a praktikus szó soha nem szerepelhet ugyanabban a mondatban.”

A korábbi években már sokan hordták, de 2024 őszére éri el csúcsát a pelerinek divatja. Idén az eleganciát hozó pelerinek érkeznek el hozzánk sok új formációban.

Nehéz meghatározni az ősz divatszínét, mert például pirost a barnával kombinálják, amely így feltűnő, de elegáns és csinos! De meghatározó a mély barna, a lágy bézs és a zöld különböző árnyalatai is. A retro hatására kétféle hagyományos mintával is találkozhatunk az üzletekben.

Az egyik a klasszikus kockás, amely újra és újra felbukkan a divatbemutatókon. Minden évben vannak, akik bebizonyítják, hogy igazából sosem tudunk elköszönni a kockás szoknyáktól, ingektől, mert igenis lehet stílusosan, szexin viselni.

A másik kissé meglepő visszatérés a terepminta egyes ruhadarabokon. Amik bár elsőre katonásnak tűnnek, de idén ebbe is megpróbáltak egy kis újítást vinni és expresszionista festmények hangulatát kelteni színezetükkel, formáikkal.

A szezon nagy favoritjai lesznek a masnik, melyek nyakban, hajban, ruhák díszítéseként vagy akár öveken is megjelennek majd, vékonyabb, finomabb, de akár egészen hangsúlyos formákban is. Mindenféle kivitelű, méretű, illetve darabszámú masni divatos lesz, az egészen finom, diszkrét díszektől az akár a teljes ruhadarabot uraló masnikig.

Elolvasom a cikket