Ginzburg megjegyezte, hogy a mangógyümölcsök gazdagok flavonoidokban és karotinoidokban, amelyek gyulladáscsökkentő és fiatalító hatásúak. Pontosította, hogy a C-vitamin, az aszkorbinsav serkenti az immunitást, segíti a vas jobb felszívódását és támogatja a kötőszövetek kollagénjét. „A mangó beiktatása az étrendbe jótékonyan hat a bőr egészségére” – összegezte az orvos.
A táplálkozási szakértő a mangó másik előnyeként említette a mangó magas rosttartalmát. Az orvos megjegyezte, hogy ezekben a gyümölcsökben az oldható élelmi rostok dominálnak, amelyek támogatják a mikroflórát és az immunitást.
Ginzburg szerint a mangó egyetlen hátránya a magas cukortartalom. Annak érdekében, hogy ne kerüljenek azonnal a véráramba, és fokozatosan szívódjanak fel, a táplálkozási szakértő azt tanácsolta, hogy étkezés után desszertként fogyasszuk a gyümölcsöt. Egyszerre körülbelül 100 gramm gyümölcshúst fogyaszthatunk – mondja az orvos. Naponta két-három ilyen adag elfogyasztása elfogadható.