Egészségesebb, mint a tej, és fillérekbe kerül

– A legjobb, ha a tejsavót tiszta formában isszuk – magyarázta Elena Vilhelmovna. – Étkezés előtt kívánatos, különösen hasznos bazsalikommal, petrezselyemmel, kaporral. Gyümölcs- és zöldséglevekhez, levesekhez is adható.

A doktornő szerint a tejsavó a B-vitaminok teljes készletét, C-vitamint, nikotinsavat, A-vitamint, E-vitamint és biotint tartalmaz. A tejsavó kalciumot, magnéziumot, vasat és probiotikus baktériumokat is tartalmaz. Kiderült, hogy a tejsavó kedvezően hat a szervezet méreganyagoktól való megtisztítására, javítja a bél mikroflóráját, csökkenti a gázképződést, és segít a testsúly normalizálásában. Ezenkívül a tejsavó a máj egészségéhez szükséges peptideket tartalmaz.

– A tejsavót – ajánlja a szakértő – be kell illeszteni a rendszeres étrendbe. Segít javítani a vérkeringést, erősíti az érfalakat, normalizálja a vérnyomást, javítja az emésztőrendszeri funkciókat és az anyagcserét, erősíti az immunitást, és energiát pótol fáradtság és stressz esetén. Alacsony savtartalmú gyomorhurut esetén ajánlott. Megállapították a tejsavó serkentő hatását a gyomor- és hasnyálmirigylevek kiválasztására, az epe, a bél motoros működésére. Érdekes módon a tejsavó javítja az agyműködést, és erősíti a memóriát. Olyan is, mint egy tisztítószer – aktívan eltávolít minden toxint és mérgező anyagot a szervezetből, és harcol a káros koleszterinnel. Általában nem véletlen, hogy az iparosodott országokban a savó 70-90 százalékát élelmiszeripari célokra dolgozzák fel.

Elolvasom a cikket