Egy nemzeti alkohol segíthet az álmatlanság gyógyításában

Magyar Tibor
2024. szeptember 21. szombat. 5:24

A görög ouzo számos olyan előnnyel és terápiás hatással rendelkezik, amelyek javítják a testünk és az agyunk működésünket. Az ánizs ízű ital a borkészítés melléktermékeiből készül.
Ha nem tud elaludni, egy-két pohár ouzo megivásával könnyen orvosolhatja a problémát. A görögök gyakran állítják, hogy néhány pohár elfogyasztása után a lehető legkényelmesebben el tudnak aludni, és egyáltalán nem zavarja őket a meleg időjárás még éjszaka sem.

Egyesek szerint az ouzo nyugtató hatású is lehet. Ez a gyógyító hatás magából az alkoholmennyiségből eredhet, amely 42% és 48% között változik, ami az agyat egyfajta tisztulásra készteti. És minden bizonnyal a gyógynövények, például az ánizs miatt, amely a fejfájás ellen lép akcióba.

Az ouzo természetesen alkoholszintje miatt nagyon jó fertőtlenítőszerként is használható. A fejfájás és az influenza jól kezelhető egy meleg ouzo itallal lefekvés előtt. A legtöbb görög már fiatal korában használta az ouzót, amikor szörnyű fogfájás gyötörte: ilyenkor a nagymama egy ouzóba mártott kendőt tett a fájó fogra, hogy enyhítse a fájdalmat, vagy utasította a gyermeket, hogy mossa ki a száját a keserédes itallal. Az idősebbek bölcsessége szerint a megfeszült izmokat vagy ízületeket is bedörzsölhetjük ouzóval, vagy mézzel kevert ouzóból egy kortyot ihatunk a menstruációs fájdalmak kezdete előtt.

Macedónia vidékén a régebbi időkben az emberek fogtak egy gyapjúrongyot, belemártották az ouzóba, egy percig lángra lobbantották, majd kivasalták, és a beteg hasi területére helyezték.

Ha a lába feldagadt, vagy egyszerűen csak fáj egy kemény nap után, dörzsölje be langyos ouzóval. A görögök asztma esetén ouzóba és pirospaprikába mártottak egy gyapjúkendőt, majd a mellkasra helyezték.

Elolvasom a cikket