Ezek az ételek segítenek abban, hogy ősszel ne betegedjen meg

Szerinte minden szervezetnek szüksége van vitaminokra. Nyáron az ember zöldségekből és gyümölcsökből szerzi be őket, télen más termékekhez kell fordulni.

„Különösen érdemes odafigyelni a C-vitaminra, amelyet a citrusfélék és a kivi tartalmaz. Ugyanilyen fontos a B-vitamin, amely az egészséges és erős idegrendszerért felelős. Ez megtalálható a halban, a húsban, a tejtermékekben és a tojásban” – magyarázta a terapeuta.

Továbbá – folytatta – figyelemmel kell kísérni a szervezetben lévő vas állapotát. A hiány ugyanis a hemoglobinszint csökkenését idézheti elő.

„A vasszint fenntartása érdekében tengeri halakat, tojást és májat kell fogyasztani. Vegyük be az étrendünkbe a probiotikumokban gazdag erjesztett tejtermékeket – joghurtot, kefirt és minden tejterméket” – tette hozzá Delmanova.

Ne feledkezzünk meg a májról sem, mivel jelentős szerepet játszik a szervezet védekező erejének kialakulásának folyamatában, ezért a hideg idő beálltával jobb, ha csökkentjük a sült ételek, édességek és az elfogyasztott alkohol mennyiségét – hangsúlyozta a terapeuta.

„A védőoltás nagyon fontos. Aki még nem kapott influenza elleni védőoltást, annak érdemes elgondolkodnia rajta, mert minden évben új vírustörzs van, és minden évben ajánlott beoltatnia magát. Emellett biztosítson megfelelő pihenést a szervezetének: nyolc órát aludjon, mozogjon, hűsítsen, zuhanyozzon. Reggel futhat vagy sétálhat lefekvés előtt” – tanácsolta.

Elolvasom a cikket