Illegális benzinkútra csapott le a rendőrség

A Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda (KR NNI) fehérvári osztálya tíz férfit fogott el egyszerre, akik részt vettek a jogellenes üzletben. Kettőjüket pénzmosással, nyolcukat sikkasztással gyanúsítják. A gyanú szerint egy székesfehérvári, kamionmosóként üzemelő kft. feketén üzemanyagot szerzett be, majd azt tovább értékesítette. A 44 éves cégvezető az illegális üzletet 19 éves fiával működtette.

Egy budapesti szállítmányozási cég sofőrjei jártak naponta a mosóba, majd a szállítással rájuk bízott üzemanyag egy részét ott kannákba fejtették. A tartályautók rekeszeiből hol benzint, hol gázolajat szívtak le. A nyomozók bizonyítékai alapján ebben nyolc sofőr vett részt, köztük a kamionmosót üzemeltető férfi öccse.

A bűnszervezet – amely konspirált módon működött – a gyanú szerint mintegy 50 millió forintot zsebelt be év eleje óta az illegális bizniszből. A KR NNI fehérvári osztálya összehangolt akciót szervezett az elkövetők elfogására, egyszerre 12 helyen tartottak elfogásokat és kutatásokat. Így Székesfehérváron, Gárdonyban, Magyaralmáson, Öskün és Várpalotán.

Egy helyszínen a Terrorelhárítási Központ műveleti egysége hajtotta végre az elfogást, míg a többinél az NNI nyomozói mellett a KR bevetési egysége és rendészeti állománya, valamint a Fejér Vármegyei Rendőr-főkapitányság bűnügyi munkatársai is részt vettek.

A kutatások során a rendőrök lefoglaltak minden olyan eszközt és iratot, amely bizonyítékként szolgálhat. Emellett vagyonvisszaszerzés keretében lefoglaltak több mint 17 millió forintot, közel négyezer eurót és öt nagy értékű járművet: három autót és két motorkerékpárt.

A tíz férfit – előállításukat követően – a KR NNI munkatársai gyanúsítottként hallgatták ki, apát és fiát jelentős értékre, üzletszerűen, bűnszervezetben elkövetett pénzmosás, míg a nyolc sofőrt nagyobb értékre üzletszerűen, bűnszervezetben elkövetett sikkasztás miatt. A gyanúsítottak az eljárás során szabadlábon védekeznek. A nyomozásnak itt nincs vége, a KR NNI vizsgálja, hogy az illegális tevékenységben még kik vehettek részt.

Elolvasom a cikket