Orbán Balázs: Kitartást, Signore Salvini!

Az illegális migrációra nemet kell mondani – írta a Facebookon Orbán Balázs, a miniszterelnök politikai igazgatója annak kapcsán, hogy Matteo Salvini volt olasz miniszterelnök-helyettes és belügyminiszter Budapestre látogatott.

Orbán Balázs: Kitartást, Signore Salvini!

A Miniszterelnöki Sajtóiroda által közreadott képen Orbán Viktor miniszterelnök, a Fidesz elnöke (j) Matteo Salvini olasz miniszterelnök-helyettessel, infrastrukturális és közlekedési miniszterrel, a Liga párt vezetőjével (b2) tárgyal a Karmelita kolostorban 2024. szeptember 20-án. Orbán Viktor mellett Gál Kinga, a Fidesz–KDNP európai parlamenti képviselőcsoportjának elnöke, a Patrióták Európáért frakció első alelnöke

Fotó: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Fischer Zoltán

Orbán Balázs azt írta: „Budapesten Matteo Salvini volt olasz miniszterelnök-helyettes és belügyminiszter, aki ellen a baloldal azért indított bosszúhadjáratot, mert akkori hivatali feladatait ellátva, Olaszország és az olasz állampolgárok biztonságát előtérbe helyezve nem engedte, hogy egy migránsokkal teli hajó kikössön a partoknál.”

A magyar kormányfő politikai igazgatója azzal zárta kommentjét: „Szerintünk, amit tett, az egy felelősségteljes politikai döntés. Az illegális migrációra nemet kell mondani. Kitartást, Signore Salvini!”

Objektum doboz

Elolvasom a cikket