Trump megsértődött az amerikai zsidóságra

Donald Trump, a Republikánus Párt amerikai elnökjelöltje egy választások előtti rendezvényen tartott beszédében Washingtonban azt mondta, hogy az amerikai zsidók „az ellenségre szavaznak”. A politikus szerint sokat tett Izraelért, de a zsidóktól mindössze 24 százalékos támogatást kapott – számolt be a The New York Time, adta hírül a news.ru.

„Mindannak ellenére, amit Izraelért tettem, csak 24 százalékot kaptam az [amerikai] zsidó szavazatokból. Tényleg nem bántak velem jól, de ez az életem története. <…> [A zsidók] az ellenségre szavaznak”– mondta a republikánus.

Trump hozzátette, hogy Izrael „megsemmisüléssel” nézhet szembe, ha elveszíti a választást. Hangsúlyozta, hogy a zsidó állam iránti támogatása miatt 100 százalékos szavazatot kellett volna kapnia a zsidó állam népétől.

Korábban Donald Trump annak a véleményének adott hangot, hogy az Egyesült Államok jobb, ha nem mond le az Oroszországgal és Kínával való együttműködésről. A politikus szerint mindkét ország vezetőjével, Vlagyimir Putyinnal és Hszi Csin-pinggel jó kapcsolatot ápol.

A republikánus felhívta a figyelmet arra, hogy Kínával és az Oroszországi Föderációval hasznos üzletet kötni, Oroszország pedig rengeteg ásványkinccsel rendelkezik. Ezért a politikus úgy véli, hogy ha tisztességes feltételeket teremtenek, akkor lehetséges lenne együttműködni ezekkel az államokkal, és „mindenki boldog lesz”.

Elolvasom a cikket