Tuzson Bence: Az áldozatsegítés hivatás

MH/MTI
2024. szeptember 20. péntek. 12:12

Az áldozatsegítés egy olyan hivatás, amelyben a dolgozók mindennap új áldozatokkal találkoznak, akiknek segítségre van szükségük – mondta az igazságügyi miniszter a Miskolci Egyetemen, ahol a felsőoktatási intézmény és az Igazságügyi Minisztérium közötti együttműködés bővítéséről szóló megállapodást írt alá.

Hangsúlyozta, ehhez a munkához különleges emberekre van szükség, és az áldozatsegítő központokban dolgozó emberek kemény munkája és elhivatott tevékenysége nélkül nem lehetne ezt a segítő feladatot elvégezni.

Tuzson Bence kiemelte, fontos, hogy az áldozatsegítő munka színvonalát még magasabb szintre lehessen emelni, és azok, akik a területen belül dolgoznak, szakmailag is magasabb minőségben tudják végezni munkájukat.

Elmondta, az egyetem és a minisztérium közötti együttműködés bővítésével induló, áldozatsegítő szakembereket képző két féléves oktatás mellett a jövőben szeretnének egy szakjogász képzést is beépíteni ezen a területen. Ez a jogászoknak ad majd segítséget abban, mit kell tenniük, ha áldozatokat képviselnek – tette hozzá.

Elolvasom a cikket