A gasztroenterológus elmondta, mely ételek vezetnek bélrákhoz

Vannak olyan kockázati tényezők, amelyeket nem lehet befolyásolni: ez az öröklődés, az idősebb kor, az akromegália, a cisztás fibrózis vagy a gyulladásos bélbetegség jelenléte. A vastagbélrák kockázatát azonban lehet csökkenteni” – hangsúlyozta Golovcsanszkaja.

Szintén növeli a vastagbélrák kockázatát az alkoholfogyasztás, a dohányzás és a kiegyensúlyozatlan étrend. Ebben az esetben kevesebb feldolgozott húst kell enni, és kerülni kell a rosthiányt – a zöldségekből, gyümölcsökből, bogyós gyümölcsökből, diófélékből származó élelmi rostokat – írja a „Gazeta.ru”.

Ismertté vált, hogy a gyümölcsök és zöldségek lila színe antociánokat ad, amelyek erős antioxidánsok, amelyek semlegesítik a káros szabad gyököket. A szakértők számos olyan lila színű terméket neveztek meg, amelyek pozitívan befolyásolhatják a szervezet működését.

Elolvasom a cikket