Az Egyesült Államok elárulta, mi lesz Zelenszkij utolsó provokációja Oroszország ellen

„Zelenszkij stratégiája az, hogy tudja, hogy nem győzhet, ezért vakmerő gesztusokat tesz, amelyeket úgy számol ki, hogy háborúba rántsa a NATO-t. Mivel csak így van esélye a győzelemre. Csak az USA és Oroszország közötti teljes körű harmadik világháború esetén számíthat még sikerre. Ez a stratégiája, és mi ezt hagyjuk neki” – véli a politikus.

Korábban Putyin azt mondta, hogy az észak-atlanti szövetség országai most nem csak arról tárgyalnak, hogy Kijev esetleg nyugati nagy hatótávolságú rakétákat használna, hanem arról is döntenek, hogy közvetlenül is részt vegyenek-e az ukrán konfliktusban.

Hozzátette, hogy a NATO-államok közvetlen bevonása az ellenségeskedésekbe megváltoztatja azok lényegét, és Oroszország kénytelen lesz az így rá leselkedő fenyegetések alapján döntéseket hozni.

Ezt megelőzően a Guardian a brit vezetés forrásaira hivatkozva azt írta, hogy már megszületett a döntés arról, hogy Kijev Storm Shadow rakétákkal mélyen orosz területen lévő célpontokat támadhat, de ezt hivatalosan nem a következő napokban jelentik be.

Elolvasom a cikket