Az emberek lehetőséget kaptak arra, hogy megtudják haláluk dátumát

A fejlesztés a Death Clock – Halálóra nevet kapta – írja a New York Post.

„A program használat előtt speciális kérdőívek segítségével adatokat gyűjt a felhasználó egészségi állapotáról. Figyelembe veszik a testsúlyra, a vércukorszintre, a vérnyomásra, az alvás minőségére, a fizikai aktivitásra, a rossz szokások jelenlétére, a táplálkozásra és más, az élettartamot befolyásoló tényezőkre vonatkozó információkat” – áll a kiadvány anyagában.

Az alkalmazás a halál várható időpontjának kiszámítása mellett felméri az illető társadalmi életét és mentális állapotát – azt, hogy mennyi időt tölt a felhasználó társasági életre, és milyen hangulat uralkodik egy adott időpontban.

Megjegyzendő, hogy a „halálóra” akár egynapos pontossággal mutatja az elhalálozás időpontját. Emellett a program megjeleníti a biológiai életkort, és motivációs eszközöket, mozgáslehetőségeket, étrend-kiegészítőkre vonatkozó ajánlásokat és egészséges táplálkozásra vonatkozó ötleteket kínál a várható élettartam növelése érdekében.

A fejlesztők szerint a Death Clock motiválhatja az embereket arra, hogy változtassanak életmódjukon, és felhagyjanak az egészségromboló szokásaikkal. A motivációs hatás ennek során a halál időpontjának „ijesztő közelségén” alapul.

Elolvasom a cikket