Endokrinológus elmondta, hogyan védekezhet a cukorbetegség ellen

Az első és legfontosabb dolog, amire a szakemberek felhívják a figyelmet, a szervezet rendszeres vizsgálata és az orvosi kontrollvizsgálatok.

A vércukorszintet 45 éves kor felett kötelező évente ellenőrizni. Ez attól függetlenül, hogy van-e elhízás vagy nincs, mindenkinek. Ha túlsúly és elhízás van, akkor már fiatalabb kortól – magyarázta.

A túlsúly elkerülése érdekében fontos odafigyelni a diétára és a testmozgásra is, és szakemberek által is figyelemmel kell kísérni – mondta Ilja Barsukov a Rádió 1-nek.

A szervezet számára a legveszélyesebb diéták a monodiéták, valamint a rendkívül alacsony kalóriabevitellel – akár napi 900 kilokalóriával – járó diéták. Erről Galina Volkova, az Odinszovói Regionális Kórház orvosi prevenciós osztályának vezetője, általános orvos és táplálkozási szakértő beszélt.

A mediterrán étrend szigorúbb betartása és az ultrafeldolgozott élelmiszerek, például a kolbász, a chips és a zsemlemorzsa fogyasztásának csökkentése megvédheti az időseket a gyengélkedéstől és a szívbetegségektől.

Sokan próbálnak lemondani a cukorról, hogy rendbe hozzák a testüket és feszesebbé tegyék az alakjukat. De nem valószínű, hogy a glükózt teljesen ki lehet iktatni az étrendből, mert sok élelmiszer tartalmazza – magyarázta a szakember.

Elolvasom a cikket