Az orvos azt javasolta, hogy ezt a zöldséget vegyük be az étrendbe, mert olyan tápláló flavonoidokat tartalmaz, amelyek felveszik a harcot a vírusok és a gyulladások ellen. Az idegrendszer számára szükséges folsavat és B6-vitamint, valamint A- és E-vitamint is tartalmaz, amelyek támogatják a látásélességet és a bőr egészségét. Fontos megemlíteni a kalcium, a kálium, a cink, a mangán és a magnézium jelenlétét is, amelyek az egész szervezet működéséhez szükségesek.
Emellett – tette hozzá a terapeuta – a vöröskáposzta védi az idegrendszert és az agyat. Antioxidáns antociánt tartalmaz, amely javítja a kognitív funkciókat és a koncentrációt. Ez a zöldség csökkenti a demenciával való szembenézés esélyét is.
Ez a gyümölcs élelmi rostokat, sok vizet és kevés kalóriát tartalmaz, így segít a testsúlyszabályozásban. Emellett a cukorbetegek étrendjébe is be kell illeszteni, mivel csökkenti a vércukorszintet – zárta Kanevska.