Fővárosi Nagycirkusz: Hónapokig tartó rehabilitációját követően visszatér Simet László

Simet László a darab premierje előtt pár nappal, az egyik próbán elvesztette egyensúlyát, négy méter magasról teljes testsúllyal lábra esett, boka- és saroktörést szenvedett, de Fekete Péter, a Fővárosi Nagycirkusz főigazgatója és a darab rendezője úgy döntött, hogy a cirkuszi világban bevett gyakorlattól eltérve nem helyettesíti más számmal vagy artistával a produkciót.

Simet a balesete után néhány héttel egy újságnak nyilatkozva elmondta: „Nyilván elgondolkodtam a folytatáson, és arra jutottam, hogy nem érhet így véget a karrierem. Vissza kell térnem a szemaforra. Magamnak is be kell bizonyítanom, hogy képes vagyok rá! Ha eljön az ideje, saját elhatározásból szeretném abbahagyni, nem kényszerből.”

A közleményben hangsúlyozták, az elmúlt hónapban már szinte minden nap beszerelték a szemafort, hogy próbálni tudjon egy fiatal artistaművész, Andrej Zhukov közereműködésével.

„Most ott tartunk, hogy nem fejezzük be úgy a műsorunkat, hogy ne lépne fel benne Simet László!” – írják a közleményben.

A Hortobágyi Károly-díjjal, a Magyar Érdemrend lovagkeresztjével, a Magyar Érdemrend tisztikeresztjével kitüntetett Érdemes Művész, artistaművész cirkusztörténelmet írt azzal, hogy 2023. április 15-én, 63 évesen egy 22 milliméter vastagságú, 300 méter hosszúságú drótkötélen Magyarországon elsőként kelt át biztosítókötél nélkül a Duna egyik partjáról a másikra. Simet László gyógyulását követően, a világon egyedülálló produkcióval tér vissza.

Most vasárnap mindkét előadáson Lakatos Zsuzsannával együtt láthatjuk a porondon: a visszatérő mestert és a jövőt képviselő tanítványát.

Elolvasom a cikket